Δωρεάν μαθήματα πατινιών Inline

Τα μαθήματα όπως και όλες οι εκδηλώσεις της ILSA είναι απολύτως δωρεάν με συμμετοχή μόνο στα έξοδα γραμματειακής υποστήριξης. Τα μαθήματα γίνονται απο εθελοντές και ξεκινάνε όποτε συμπληρωθούν οι θέσεις κάθε ομάδας.

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα της ΙLSA έχει οργανωθεί σε διαδοχικά επίπεδα μαθημάτων. Η προαγωγή απο το ένα επίπεδο στο άλλο γίνεται κατά την κρίση των εκπαιδευτών και απαιτείται κατά κανόνα συγκεκριμένος αριθμός ωρών για κάθε μαθήμα.

Προσοχή: Για να λάβεις μέρος στα μαθήματα πρέπει να έχεις ήδη τα δικά σου πατίνια και προστατευτικά. Αν δεν έχεις και θες απλά να δεις πως είναι το roller skating δες την σελίδα μας για δωρεάν δοκιμή πατινιών.

Ενδεικτικό πρόγραμμα μαθημάτων:

 1. Για αρχάριους:
  1. Στάση ασφαλείας
  2. Το σωστό πέσιμο
  3. Οι πρώτες δρασκελιές - βήμα προώθησης
  4. H άσκηση "λεμόνι"
  5. Η άσκηση "ψαλίδι"
  6. Στροφές με τα πόδια παράλληλα
  7. Το φρένο με το τακάκι
 2. Για μέσους:
  1. Ισορροπία στο ένα πόδι
  2. Το φρένο Τ
  3. Cross-over
  4. πεζοδρόμια, σκάλες και περιβάλλον πόλης
  5. ανηφόρες - κατηφόρες
  6. Πήδημα πάνω από εμπόδια
 3. Για προχωρημένους:
  1. Κίνηση προς τα πίσω
  2. Φρένα powerslide (δες βίντεο)
  3. Κόλπα με κώνους (δες βίντεο)
  4. Slalom σε κατηφόρες.

Για να μπορεί κάποιος να ξέρει τα βασικά και να κυλάει εύκολα μέσα στον προστατευμένο χώρο του ΟΑΚΑ θέλει περίπου 8 μαθήματα (2 ώρες το καθένα).

Για να βγει κάποιος στον δρόμο πρέπει να ξέρει τουλάχιστον 2 από τα 7 φρένα (συνήθως το V και το T). Είναι χρήσιμο επίσης να πάρει και την επιβεβαίωση από τον εκπαιδευτή του ότι έχει φτάσει το αντίστοιχο επίπεδο και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό (π.χ. κράνος).

Για να δηλώσεις συμμετοχή στείλε μας εμαιλ η πάρε μας τηλέφωνο στα στοιχεία που φαίνονται στα δεξιά της σελίδας. Θα σε ειδοποιήσουμε με email/sms όταν ξεκινήσει το επόμενο τμήμα στο επίπεδο σου. Οι εκπαιδευόμενοι υποχρεούνται να χρησιμοποιούν όλα τα προστατευτικά : προστασίες καρπών, αγκώνων και γονάτων. Για τα παιδιά είναι επιπλέον υποχρεωτική η χρήση κράνους.